הטבות במהלך השירות הלאומי

היקף השירות

בשירות הלאומי על כל מתנדבת לשרת לפחות 40 שעות שבועיות.
חלוקת השעות תעשה בהתאם לצרכי מקום השירות ובתיאום עם הרכזת.
שימו לב, כי מדובר בשירות של 5-6 ימים בשבוע, מה שלא מותיר הרבה זמן ללימודים או עבודה נוספת, ולכן כדאי בשנה זו להתרכז באופן מוחלט בשירות.

רציפות השירות

עפ"י הנוהל, מתנדבות מחויבות לסיים את השירות תוך שנה וחודש (כולל השלמות). במקרים חריגים, ניתן לבקש אישור לחודש נוסף, דהיינו, שאם מתנדבת יצאה להפסקת שירות של יותר מחודש-חודשיים במהלך השנה, ורוצה להמשיך בשירות, היא תתחיל את הספירה מחדש ותקופת השירות עד אז לא תחשב לה לזכויות שאחרי השירות. במקרה ובת סיימה שנה של שירות , לקחה הפסקה של כמה חודשים וחזרה לעשות שנה שניה- אם עשתה חלק מהשנה-זה לא יחשב לזכויות, רק במקרה והבת המשיכה רצוף לאחר השנה הראשונה והפסיקה, החודשים הנוספים ייחשבו לגבי הזכויות פקדון ומענק המגיעות לה בסיום השירות, לפרטים נוספים על חוק רציפות השירות לחצו כאן

נסיעות בתחבורה ציבורית חינם

בתחילת שנת השירות, תקבלי כרטיס שירות עם תמונה, איתו תוכלי לעדכן את כרטיס הרב קו בסטטוס 'מתנדב בשירות לאומי'

דו"ח נוכחות

החל מהיום הראשון בשירות, עליך למלא דו"ח עם שעת הכניסה ושעת היציאה בכל יום דרך אפליקצית OK2GO. במידה ולקחת ימי מחלה בתיאום עם המנהלת והרכזת, עליך להמציא אישורים מתאימים ולצרף לדו"ח.
בסוף החודש עליך להחתים את המנהל/ת במקום השירות על הדו"ח השלם, ולהביא לרכזת לא יאוחר מה 3 לכל חודש

משכורת (דמי כיס) בשירות הלאומי

בהתאם לתקנות השירות הלאומי כל מתנדבת זכאית לדמי כלכלה לכיסוי הוצאותיה בעבור תזונה, הוצאות אישיות ודמי כיס. במידה והמתנדבת מילאה ושלחה את הדו"חות החודשים שלה ומילאה את כל חובותיה, דמי הכיס תכנס לחשבונה ב10 לכל חודש.

חופשה, מחלה והיעדרות במהלך השירות

כל מתנדבת זכאית לימי חופש במהלך השנה.22 ימי חופש למשרתות 5 ימים בשבוע או 26 ימי חופש למשרתות 6 ימים בשבוע. אין צבירה של ימי החופש משנה ראשונה לשניה.
על מנת לקחת יום חופש יש להודיע מראש למנהל/ת במקום השירות ולרכזת ולקבל את אישורם

מתנדבת הנעדרת מהשירות בגין מחלה, חייבת לדווח על העדרות ולהמציא אישורים מתאימים. היעדרות מעל 20 ימי מחלה קלנדרים בשנת שירות, טעונה אישור של ועדה רפואית מטעם הרשות לשירות לאומי אזרחי

חתונה בזמן שירות לאומי

מתנדבת הנישאת בזמן השירות זכאית לחופשה נוספת בת 9 ימים קלנדריים רצופים כולל יום הנישואין. כל היעדרות נוספת תהא על חשבון מכסת החופשה השנתית שלה.

נסיעה לחו"ל

נסיעה לחו"ל בזמן השירות מותנית באישור העמותה. יש לפנות לרכזת לקבלת טופס בקשה

חופש במקרה של מבחן

בשנה ראשונה, מתנדבת זכאית ל-1 יום היעדרות עבור בחינה

בשנה השניה, המתנדבת זכאית ל-3 ימי חופשה (כולל יום הבחינה) בשנה לצורך בחינה פסיכומטרית או בחינת בגרות בתיאום עם מקום השירות ובאישור הרכזת

השתלמויות וימי העשרה במהלך השירות

במהלך השירות הלאומי ישנם מספר הכשרות והשתלמויות המעניקות למתנדבת מגוון כלים
ומיומנויות. המפגשים הללו חשובים מאוד להעשרה של ידע ולמפגש חברתי, ותורמים רבות להתפתחות המתנדבת בתפקיד במסגרת השירות.
מפגשים אלו הינם חובה!  ומתקיימים בערים הגדולות.
יש להודיע מראש למנהל/ת במקום השירות ולהגיע להשתלמויות כחלק מחובות השירות.

לימודים בזמן השירות לאומי

על-פי התקנות, מתנדבות בשירות האזרחי-לאומי לא ילמדו לימודים סדירים, אלא אם יש בידיהן אישור מהעמותה בה הם מתנדבות. באם יש אישור, ניתן ללמוד עד 6 שעות שבועיות בשנה ראשונה ו 12 שעות בשנה השניה בתנאי שזה לא יפגע בתפקוד של בת השירות.

עבודה בזמן השירות הלאומי

השירות האזרחי הוא מאוד אינטנסיבי, לפחות 40 שעות בשבוע, זה לא מותיר הרבה זמן לעבוד במקומות נוספים, ואף רצוי שלא לעבוד כדי לא לפגוע בתיפקוד של השירות.

באישור מיוחד ניתן לעבוד עד 12 שעות שבועיות בשנה ראשונה ו 20 שעות בשנה השניה

טיפולי שיניים למתנדבי/ות השירות הלאומי

ניתן לקבל הנחות לטיפולי שיניים דרך מרפאות מכבידנט.

המערך הסוציאלי

המערך הסוציאלי

המערך הסוציאלי מציע תמיכה, ליווי ומציאת מענה טיפולי ארוך טווח עבור מתנדבות אשר נתקלו במצבי משבר בחייהם האישיים ובין השאר מקשים עליהם להמשיך ולשרת במסגרת השירות הלאומי.השירות ניתן ע"י עובדות סוציאליות מטעם העמותה.

שירות לאומי בזמן קורונה

בתקופת הקורונה, המתנדבות יגיעו למקומות השירות השונים במידה והם פעילים, והוחלט בגוף המפעיל שהמתנדבים יכולים לבצע את תפקידם בהתאם להנחיות משרד הבריאות. לכל מתנדבת יוגדר בטרם כניסתה לשירות "תפקיד צל" לתקופת התפרצות נגיף הקורונה. תפקיד זה יהפוך להיות התפקיד של המתנדבת במידה והתפקיד שלה בשגרה אינו יכול להמשיך להתקיים באופן פעיל. תפקיד הצל יכול להיות במסגרת אותו מקום שירות כמו למשל עבודה מהבית, או במסגרת אחרת קרוב לביתה של המתנדבת (במצב שאין תחבורה ציבורית וכד'). היקף השירות בתפקיד הצל לא יפחת מ 20 שעות שבועיות. במקרה ומקום השירות סגור ולא הוגדר למתנדבת מקום צל, היא תצא לחופשה מיוחדת קורונה, לכל הפרטים והוראות לתקופת בידוד, יש לקרוא את הנוהל לחצו כאן

הטבות למסיימות השירות הלאומי

תשלום מענק ופקדון

תשלום מענק ופקדון יועברו לבנק של תוך 60 יום ממועד סיום השירות וזאת בתנאי שהמתנדבת שלחה את כל הדוחות החודשים כשהם מלאים וחתומים ולא נמצאו חוסרים בימי שירות או חריגות בימי חופשה או מחלה.

מענק שחרור

שירות אזרחי באורך של 12 חודשים – 4,841.88 ש"ח
שירות אזרחי באורך של 24 חודשים – 9,683.76 ש"ח
*הסכומים צמודים למדד המחירים לצרכן ומתעדכנים כל חודש
המענק מועבר תוך 60 יום, ישירות לחשבון הבנק שאליו הועברו דמי הכיס מהשירות הלאומי לכן מומלץ להשאיר את חשבון הבנק של המתנדב פעיל בתקופה זו. המענק זמין לרשות המתנדבת לכל שימוש שיבחר.

פקדון

שירות לאומי באורך של 12 חודשים – 7,014.48 ש"ח
שירות לאומי באורך של 24 חודשים – 14,028.96 ש"ח
*הסכומים צמודים למדד המחירים לצרכן ומתעדכנים כל חודש
כספי הפיקדון אינם מועברים לחשבון הבנק הפרטי של המתנדבת! יש לגשת לכל אחד מסניפי בנק הפועלים או בנק לאומי (גם אם החשבון האישי של המתנדבת מתנהל בבנק אחר). הפיקדון נמצא בחשבון מעבר של הבנק וממנו תקבל המתנדבת את הסכום לפי האישורים שתביא.

הפקדון מיועד ל6 המטרות הבאות בלבד:

1.לימודים- השלמת השכלה תיכונית, לימודים קדם אקדמאים (לרבות הכנה למבחנים פסיכומטריים), לימודים אקדמאים, במוסדות המוכרים לצורך זה ע"י שר החינוך או אחד השרים האחרים שנקבעו לכך בחוק.
2.הכשרה מקצועית- כל קורס מקצועי בכל תחום שהוא ובלבד שמוסד הלימודים אליו נרשמת והקורס בו בחרת ללמוד באותו מוסד, הוכרו לצורך חוק זה ע"י שר התעשייה המסחר והתעסוקה או אחד השרים האחרים שנקבעו לכך בחוק.
3.דיור- רכישת או בניית דירת מגורים החל ממועד הגיוס ואילך.
4.הקמת עסק – הקמת עסק עצמאי חדש או הצטרפות לעסק קיים לצורכי פרנסה (כולל שותפות וחברה בע"מ)
5.נישואין- לנישואין לאחר תום תקופת השירות.
6.לימודי נהיגה ברכב פרטי- הפיקדון יינתן עבור תשלום למורה, תאוריה ואגרת טסט, עבור מינימום של 5 שיעורים בעלות של עד 130 ₪ לשיעור (לחלק המשולם למורה בלבד בבתי ספר לנהיגה/מורה פרטי המוכרים במשרד התחבורה

תקופת הזמן לשחרור הפיקדון:

לרשות המתנדב/ת 7 שנים בלבד למימוש הפיקדון! למסיימים לפני 12.7.2010, ו10 שנים למסיימים אחרי 12.7.2010.
יש לציין כי לאחר 5 שנים, אם המתנדב/ת עדיין לא השתמש/ה בפיקדון, הוא זכאי/ת להשתמש בו ללא הגבלת מטרה (מ-6 המטרות הנ"ל)
שימו לב:
בתום 7 / 10  שנים בהתאמה, יתרת הפיקדון תמחק והזכאות תבוטל.

עוד פרטים ומידע אודות סכומי הזכאות, אופן המימוש ופירוט האפשרויות העומדות לזכותך ניתן למצוא באתר הקרן והיחידה להכוונת חילים משוחררים של משרד הבטחון

ביטוח לאומי

חובה על המשוחררת לשלם דמי ביטוח לאומי ומס בריאות!

מי שסיימה שירות לאומי-אזרחי החל מ1.1.2015 זכאית לפטור בתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות ב-2 החודשים הראשונים שלאחר תום השירות (במקרה ואינו עובד)

מס הכנסה

הטבות למשך 36 חודשים.

מענק עבודה נדרשת (מועדפת)

לפחות 150 ימי עבודה במהלך שנתיים מיום השחרור. עבודה חיונית למשק.
גובה המענק: 9,722 ש"ח.
הערה: מענק השחרור משתנה מתקופה לתקופה בהתאם לנתונים שמפרסמת היחידה להכוונת חיילים משוחררים.

דמי אבטלה (מינימום 24 חודשי שירות)

בשנה הראשונה שלאחר סיום השירות האזרחי

בשנה השניה שלאחר סיום השירות האזרחי – אחרי חובת הוכחה של 12 חודשי עבודה מלאים מתוך 18 החודשים שקדמו למועד התחלת העבודה הנדרשת.

השכלה גבוהה באזורי סיוע (פריפריה)

לימודי הכשרה מקצועית, לימודי מכינות קדם אקדמאיות ולימוד לשיפור תעודת הבגרות. מימון של כ- 50% משכר הלימוד שנה א' במסלול הנדסאים, טכנאים.

במסגרת קרן לעידוד לימודי השכלה גבוהה באזורי סיוע (פריפריה) , ייהנו "הזכאים" ממימון עלות שנת הלימודים הראשונה לתואר בוגר (ראשון).פרטים נוספים באתר היחידה להכוונת חיילים משוחררים

מצאי מקום שירות עכשיו
[searchandfilter id="52062"]

להרשמה לשיל"ת

כפתור איזור אישי

פייסבוק

פייסבוק לוגו

אינסטגרם

אינטגרם לוגו

לחזרה למתחם שיל"ת ביריד

caftor